Categories
Algemeen

Hoofdstuk 3 Winterkarpers

Tijd om te vissen. Eén nieuwe stek, één stek voor de tweede keer en afsluiten op de polderstek waar sowieso vis zit.

Stek 1 blijkt veel stroming te staan en door de slapeloze nachten (lees: baby) ben ik te moe om mijn montage aan te passen. Ik krijg wat tikjes op de dobber maar de stroming maakt het lastig vissen.

Door naar stek 2. Daar gebeurt niets. Ik viste hier eerder en toen was er ook niets. Deze stek schrijf ik voor nu af.

Daar ben ik weer, maar helaas geen teken van leven.

Dan maar door naar de polderstek. Vorige keer had ik 2 lossers. Ik schreef het toe aan verkeerde haken, maar ik denk toch dat ik de vissen vals heb gehaakt en dat het lijnzwemmers waren 

Het idee is om nu iets buiten de voerplek te vissen. Dat lijkt te werken. Mijn dobber tikt onder en blijft tikken, het lijkt een aanbeet maar het blijkt weer een lijnzwemmer te zijn. Ik haak de vis een moment en daarna schiet hij los.

Vol goede moed vis ik door en peuter ik wat rond. Ik krijg nog wat tikken en lijnzwemmers en als de zon onder is verdwijnt de activiteit op de stek. Ook goed om te weten, maar dus weer geen karper.

Ik weet op dit moment niet zo goed hoe ik de karpers nu ga vangen.Wormen werken niet, kapucijners niet en een combi ook niet.

Wat dan wel? Kattenvoer, Frolic of een garnaaltje. En moet ik dan van te voren voeren? Of moet ik ze ‘nieuw’ aanbieden?

De volgende uitdaging is om een karper te vangen op de polderstek, daarna zoeken we weer door naar andere stekken. Ik weet in ieder geval dat ik moet vissen voordat de zon onder gaat.