Categories
Algemeen

Winterskarpers: 2x niets (hoofdstuk 2)

Woensdagsessie

De eerste nachtvorst is gearriveerd, dus de echte winter is begonnen. Woensdagmiddag kan ik een uurtje vrij maken om te vissen. Ik wilde eigenlijk maandag vissen, maar een griepje kreeg me te pakken.

Ik voer twee stekken aan in de grachtstek en vis een uurtje of twee later. Ik begin met de stek in de zon. Fijn voor mij, fijn voor de vis. Mijn montage heb ik overigens nog niet aangepast na vorige sessie, de baby (plus) griepje zorgt voor weinig tijd.

Op de eerste stek zie ik wat bubbels, maar een echt teken van leven zie ik niet. Maar onder het genot van de zon, een oliebol en een kop thee blijf ik toch op deze stek vertoeven en verkas ik niet. Ik verwacht toch vis onder zo’n mooie brug.

Het was fijn om even buiten te zijn.

Later realiseerde ik me dat er geen stroming stond in de gracht (wat er vaak wel staat). Welk effect dit heeft op de vangsten weet ik nog niet, maar nu was het in ieder geval niets.

Vrijdagsessie
Als verrassing kan ik deze week een tweede keer vissen (met dank aan oma). In de ochtend besluit ik te vissen in de poldersloot op drie stekken. Na de lunch voer ik ze aan met een handje hennep, snoepzaad en pellets. En een uurtje later vis ik.

Stek 1. Niets.
Stek 2. Niets.
Stek 3. Ja…. Actie.

O ja. Ik heb mijn montage aangepast. Kortere lijn tussen het laatste loodje en het gewicht van het lood verminderd, waardoor ik eerder actie zal zien en dus scherper kan vissen. Plus ik vis nu me kapucijners (soms in combinatie met een worm).

Op de stek krijg ik na 2 minuten een opsteker, sla aan…… niets.

Maar yes, vis op de stek.

Weer beet. Sla aan. Mis
Weer beet. Mis
Weer beet. Mis

Eindelijk actie

Ik besluit nu een keer lang te wachten tot de dobber weg zwemt en ja hoor hangen maar. Een dikke vis (zo voelt het) zit aan de lijn. De dril begint en ik kan mijn geluk niet op. Tot de vis eraf schiet. @()#@(*#)(*@#(%@^#^%#%

Maar als er één vis zit, dan zitten er meer. Dus gooi ik opnieuw in en het ritueel herhaalt zich.

Beet. Aan slaan. Mis.
Beet. Wachten. Mis
Beet. Mis

Weer lang wachten en ja, hij hangt! De dril begint en deze vis voelt wat minder groot als de eerste, maar best oké. De drill duurt 5 minuten en ik zet weinig druk op de lijn. En dan schiet de haak weer los. @*&#(*&@(&@*$&(@#$&(

Eén keer is een ongeluk. Maar twee keer achter elkaar klopt niet.

Met een chagrijnig hoofd verlaat ik de stek en voer nog wat na. Het doel voor de komende dagen is het vervangen / onderzoeken van de juiste haken. Want ik gebruik dezelfde haken als voor mijn oppervlakte visserij, waarbij ik vrijwel nooit een losser heb, maar blijkbaar is dat nu niet de juiste keuze. Althans, dat is mijn theorie.

Om het positief af te sluiten.

Ik heb in ieder geval vis gevonden.