Het groeiende afmaakprobleem en hoe je het stopt

Nieuwe ideeën bedenken is makkelijk. Het afmaken kan soms verdomd lastig zijn.

Zo nam ik in 2009 ontslag, om aan mijn eigen hippe startup te werken. Mijn idee: Goedkado, om de vraag: “wat voor kado moet ik in hemelsnaam kopen?” op te lossen. Met alle data op social media moest dat lukken.

Mooi niet. Want een idee was niet genoeg. Ik had ook een team nodig, een verdienmodel, motivatie en ik moest gewoon keihard werken. Elke dag. Uiteindelijk kwam ik niet verder dan websites maken.

Iets afmaken kost gewoon moeite.

En we worden er steeds slechter in. Waarom?

We leven digitaal, we zijn 24/7 bereikbaar en zodra we op de wc zitten checken we Facebook. In plaats van even lekker rustig poepen.

Door de constante afleiding, schiet ons brein letterlijk alle kanten op. Het liefst de weg van de minste weerstand, want als een project gedoe oplevert, dan zoeken we liever kattenfilmpjes op Youtube. En zo trainen we ons brein om gedoe te vermijden en alleen maar plezier te voelen.

Dat zorgt voor het afmaakprobleem. We mogen geen gevoel van ongemak meer ervaren. Het is veel makkelijker om mail te checken, dan om een nieuwe klant te bellen, een offerte te schrijven of een nieuwe applicatie te bouwen.

En stel dat we keihard werken aan ons nieuwe project, dan bedenken we tijdens het proces wel weer 10 nieuwe concepten. Die allemaal net iets briljanter zijn.

 

Lieve mensen, een project afmaken doet gewoon pijn. Leer omgaan met de moeite en ga door.

Je kan het!

Bouw je hippe start-up,
zet je website online
en bel die nieuwe klant.
Dan ga ik weer even twitteren.

 

Bezig met klanten werven? Lees mijn gratis handleiding  Download handleiding