Categories
Algemeen Challenge Effectiviteit Ondernemen

Hoor jij bij de 1%?

2015, Conferentie: Let’s reinvent organisations. Ik sta te tekenen.
Voor een grote hal in Utrecht, met 1000+ bezoekers.
En maar een handje vol sprekers.

De 1% regel in actie.

Wat is de 1% regel?

“All large-scale, multi-user communities and online social networks that rely on users to contribute content or build services share one property: most users don’t participate very much. Often, they simply lurk in the background.” – NN Group

In grote groepen zorgt 1% voor de meeste inhoud. 9% Van de deelnemers zijn een af en toe actief. En 90% van de mensen zitten onderuit en consumeren. Dit gebeurt bij conferenties, organisaties, dorpen, social media, etc.

1-procent

Maar wat heb jij hieraan?

Word onderdeel van de 1% en je valt op. En dat is handig voor zelfstandigen, want daardoor wordt je gezien door je potentiele klanten. En wees niet bang, je hoeft niet de hele dag met je neus in conferenties en social media te zitten. We wisselen steeds van rol. Zo is mijn Twitter account een stuk actiever dan mijn Instagram.

Kies waar je wilt creëren en wordt onderdeel van die 1%.

Waarom is creëren belangrijk?

Twee redenen.

  1. Je laat jezelf zien, je draagt bij en valt op.
  2. Je neemt initiatief, waardoor je zelf de touwtjes in handen neemt.

En maar weinig mensen durven een initiatiefnemer te zijn. Daar kwam ik achter toen de Open Coffee Leiden (netwerkbijeenkomst) stopte. Zo’n 50 tot 100 mensen vonden dat heel erg jammer, maar niemand wilde het stokje overnemen. Terwijl de bijeenkomst een enorme boost is in zichtbaarheid.

De 1% regel in actie.

Maar hoe ga je dan bijdragen? Wat ga je vertellen? Wat ga je maken?

Door te delen. Je kennis, je werk, je verhalen. Wat je doet, wat je leert en waar wij ook iets aan hebben. En dat kan tegenwoordig in een handomdraai. Je maakt een foto en zet het direct online. Of je idee over de vluchtelingencrisis schrijf je zo op en deel je met je netwerk. De mogelijkheden zijn tegenwoordig ongekend. Zo…

Zonder dat je daar nog een mannetje voor nodig hebt

Daardoor is creëren makkelijker dan ooit. Vroeger schreef je en idee op, om het door iemand uit te laten voeren. Tegenwoordig staat je idee van vandaag al online. Zonder hoge kosten.

vroeger-nu

Maar goed, welke tools gebruik je? En welke niet?

Hoe dan? Is dat vraag. Daar gaan we bij helpen. 8 Experts gaan je helpen in de week van 23 januari, tijdens de maakweek. We helpen je om te creëren. Van website tot administratie. Van filmpje tot overzichtelijke todolijst. Stap voor stap leggen we het uit. Daardoor ben in staat om je idee te realiseren. En hoor je straks bij die 1%.

Meld je nu aan voor de Maakweek op www.maakweek.nl