Over mij

Ik maak dingen simpel.
Het liefst met kleine tekeningen.
Complexe zaken in eenvoudige lijnen.

Waarom? Om zo nieuwe ideeën te vorm, een gesprek te starten of om de hilariteit van het leven te tonen, zoals:

Naast tekeningen schrijf is soms grotere zaken, zoals:

Dat is wat ik doe. Maar wie ben ik?

Wie is toch die Bas Bakker?

Tekenaar. Ondernemer. Oprichter van de Betekenaar. Origineel opgeleid als interaction designer

Ik tekende veel als klein kind en ik was al vroeg ondernemer. Zo verkocht ik als tienjarige (eerlijk) gevonden pompoenen van deur tot deur. Tijdens de lesuren tekende ik te veel, dus teruggezet van de Havo naar de Mavo toen ik 13 was. Maar ach, videogames, meisjes en MSN-en waren veel leuker.

Dit is mijn tijdlijn.

Rond mijn 24ste ging mijn wereld weer open. Ik studeerde af als interactie-ontwerper, met mijn eigen concept: GoedKado. Waar ik kadotips gaf op basis van social media data. Het verlangen naar ondernemen groeide en in 2009 begon ik aan mijn zzp-avontuur.

Ik begon als websitemaker, maar ontdekte als snel dat ik dat niet wilde doen tot aan mijn pensioen. Dus mailde ik al mijn klanten: “Ik stop ermee”. Zonder plan begon de zoektocht die elke zzp-er kent. De “wat wil ik nu écht” zoektocht.

En bij toeval herontdekte ik na 14 jaar het tekenen. Ik tekende eerst mijn eigen ideeën. Om vervolgens anderen te helpen en uiteindelijk zelfs mensen te trainen. Want iedereen kan tekenen. Het basisprincipes van ons bedrijf de Betekenaar.

Maar dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot, want ondernemen is gedoe. Toch zou ik het voor geen goud willen missen. En wie wil mij nou als medewerker? Daar ben ik veel te eigenwijs voor.

Anderen over mijn tekeningen

“Zoooo herkenbaar”
– Karin

“De tekeningen van @basbakker zijn wel raak zeg”
– Patty

“Au wat herkenbaar!”
– Marieke

“Absoluut waar!”
– Adwin

“Hahahahaha dat!”
– Esther

“Wat herken ik mezelf toch vaak in jouw tekeningen!”
-Eelkje

“Wil je een coachgesprek, Bas?”
– Anoniem